Hjem » Billigt Home Gym

Billigt Home Gym

Billgt Home gym

Sådan bygger du et billigt Home Gym

Uden tvivl kan et Home Gym være dyrt at bygge. Faktisk har jeg set folk bruge langt over 100.000 til at bygge et fuldt funktionsdygtigt fitnesscenter i deres eget hjem. Men bare fordi nogle mennesker beslutter at bruge så meget på at træne derhjemme, betyder det ikke at det hverken er nødvendigt eller en god idé.

Sådan bygger du et billigt Home Gym

Virkeligheden er, at det er muligt at lave et effektivt Home Gym til ca.  5.000 kr.

Du har i virkeligheden kun brug for noget væsentlige udstyr for at komme i gang. Vi foreslår følgende, stort set uanset dit mål; uanset om du ønsker at tabe dig eller få muskler, kan du se stor succes ved den rigtige træning af disse ting:

Vægtstang

Multifunktions rack 

Vægtplader (gummi eller jern afhængigt af dit budget)

Multifunktionsbænk

Håndvægtsæt – Justerbar

Der findes et hav af ekstraudstyr, som du altid kan tilføje til dit home gym med tiden, men først når du har det grundlæggende udstyr på plads.

Når det kommer til at købe disse grundlæggende stykker udstyr til dit home gym på et budget, vil du gerne købe ting, der både er effektive og har en masse funktionsmuligheder. At købe på et budget betyder dog ikke, at du køber billigt fremstillet udstyr. Billigt fremstillet udstyr vil medføre mindre tilfredshed, mindre brug, større sandsynlighed for skade, en lavere videresalgsværdi og større chance for at skulle købe udskiftninger. Heldigvis, på grund af den stigende efterspørgsel på træningsudstyr der er købt nu end på noget andet tidspunkt i historien, kan du få utroligt godt udstyr til gode priser.

Nedenfor nedbryder vi vores specifikke brand / produktanbefalinger, der opfylder dette krav for at være både kvalitetsfremstillet og budgetvenligt:

Vægtstang eller “barbell” er det udstyr, som vi anbefaler at være udstyret i høj kvalitet i dit home gym. Du bruger sandsynligvis vægtstangen mere end noget andet udstyr, og der er store forskelle, både i ydeevne og holdbarhed, mellem en vægtstang i høj kvalitet og de billige stålstænger

Den vægtstang, vi anbefaler til de fleste mennesker, især dem der fokuserer på squat, dødløft, bænk og andre “compound movements”. Her anbefaler vi at du tager et kig på denne vægtstang. Her får du nemlig en stabil vægtstang til en fantastisk pris, du kan også vælge den samme stang i en længere version.

Med denne vægtstang, er du sikker på du får en stang der passer til alle øvelser og niveauer. Personligt har jeg nu brugt denne vægtstang i over 1,5 år helt uden problemer.

Som altid kan du se vores anmeldese af denne stang her eller uner anmeldelser. 

Multifunktions rack

Multifunktions rack eller squat rack er midtpunktet i næsten ethvert home gym. Det er stedet, hvor du vil squat, bænke og et utal af andre øvelser. En god multifunktions rack giver dig mulighed for at føle dig sikker både under og efter brug.

Heldigvis kan de fleste squat-stativer på markedet i dag håndtere den vægt, du kan løfte nu, plus hvad du planlægger at løfte i fremtiden.

Multifunktions racket, som vi anbefaler de fleste mennesker med et budget er denne prisvenlige og stabile multifunktions rack.

Multifunktions rack har mange funktioner og kan både bruges til bænkpres, skulderpres m.m. samt justeres op i squat højde. Selvom du kan bruge meget mere på et squat rack, hvis du har et budget, er dette en god mulighed, der holder i mange år, 

Hvis du har budgettet, vil vi helt klar anbefale at du tager et kig på et “full rack” som denne. Med et full rack vil du have endnu mere stabilitet i dine løft, men du vil sagtens kunne nøjes med denne multifunktions rack. 

Da du nu har en vægtstang skal du selvfølgelig også have noget vægt at løfte.

Vægtskiver findes i forskellige størrelser, farver og materialer, men for de fleste mennesker kan det bedst betale sig med vægtskiver i jern.

Derfor vil vi helt klart anbefale at du anskaffer dig et par jern vægtskiver som disse. De holder meget bedre en billigere vægtskiver i kunststof og fylder også betydeligt mindre.

Det er egentlig meget op til dit personlige budget og løfteevner hvor mange skiver du skal anskaffe dig, men husk at købe skiver som passer i størrelsen med din vægtstang.  

Husk at du altid har mulighed for at tilkøbe flere skiver med tiden så vægten passer til din progression. 

Når det kommer til at finde en træningsbænk til dit home gym, er det vigtigt du finder en som kan bruges til forskellige øvelser og ikke kun flad bænk.

Her vi vil anbefale at du tager et kig på denne justerbare multifunktionsbænk.

Her vil du have mulighed for at udføre alle type øvelser i dit eget home gym.

Træningsbænken har også et rigtig slidstærkt polstre, som vil kunne holde til selv de hårdeste træninger i mange, mange år frem. 

Med denne multifunktionsbænk kan du være sikker på at du får en fantastisk bænk, med alle tænkelige funktioner. 

Du kan finde denne multifunktionsbænk lige her. 

Når det kommer til at finde et håndvægtsæt til dit home gym, skal du være opmærksom på flere ting.

Først og fremmest er det vigtigt du finder noget som er holdbart og robust.

Her vil vi anbefale at du tager et kig på dette justerbar håndvægtsæt til dit home gym.

Her får du nemlig et par robuste og justerbare håndvægte som du kan bruge til enhver øvelse.

Du får også et håndvægtsæt til dit home gym, som er utrolig holdbart og vil holde resten af dit liv. 

Igen skal du dog sørge for at de vægtskiver og den vægtstang du har købt passer i størrelsen. 

Så kan du nemlig bruge de samme skiver til begge, for at optimere dit budget og dine træningsmuligheder i dit home gym. 

Mulighederne ved et par justerbare håndvægte er uendelige, og du kan træne enhver muskelgruppe. 

Husk at du kan se vores anmeldelse af håndvægtsættet lige her. 

Den overraskende overkommelighed ved et Home Gym

Her er hvordan omkostningerne ved vores anbefalinger ovenfor til at bygge et robust og kvalitets home gym på budget. 

Vægtstang – 799 kr.

Multifunktions rack – 1299 kr.

Vægtplader (gummi eller jern afhængigt af dit budget) – 400-xxx (meget afhængigt af budget og styrke)

Multifunktionsbænk – 1599 kr.

Håndvægtsæt – Justerbar – 1099 kr. 

Total = 5.200 kr.

Som du kan se, er det muligt at bygge et effektivt home gym til ca. 5.000 kr. . 

Mens 5.000 stadig kan se ud som meget, skal du huske de penge du spare fra det lokale fitness center i bare medlemsudgifter hurtigt løber op. Dertil skal du også regne transport og andre udgifter med. Det kan altså hurtigt løbe op i rigtig mange penge. Der er altså rigtig mange fordele ved at investere i et home gym ikke kun økonomisk men også tidsmæssigt. Ofte kan der også være en del transport fra og til fitnesscenteret, som du altså vil spare ved at kunne træne hjemmefra i dit home gym, lige når du vil!

For at opsummere: Opbygning af et home gym kan gøres billigt og være mere inden for rækkevidde, end du måske havde troet. Inden for et par år (måneder for nogle) af det, du allerede bruger på et medlemskab til fitness center, kan du have et home gym, der giver dig både bedre træning og større tilfredshed. Og fordelene stopper ikke engang der; ved at træne derhjemme har du også mere tid til at gøre ting, du gerne vil. Du vil være et godt eksempel for din familie og kan få venner til at træne med dig, når du vil, uden nogensinde at skulle bekymre dig om at løbe tør af gæstekort.